Dişinizi kaybettiyseniz, bu durumun ağız sağlığınızı, önemli ölçüde etkilediğini bilirsiniz. Protezler size kaybettiklerinizi iade eder.
Çene, ağız ve yüz bölgesinde, kalıtımsal veya sonradan oluşan patolojik kaynaklı sorunlar cerrahi alanda değerlendirilmektedir.
Dişleri diş etlerinde ve diş köklerini saran kemiklerde meydana gelen hastalıkların tedavisi ile birebir ilgilenen ana bilim dalıdır
Hastalıklı veya hasar görmüş bir dişi çekmek yerine, dişin içinin daha fazla zarar görmesini önlemek için enfeksiyonu ve çürüğü temizler
Kişilerin dişlerinden dolayı oluşan estetik kaygılarını hafifletmek ve güzel bir gülüş elde etmek için porselen diş kaplama uygulaması
Kaplama işlemi birden fazla farklı maddeler ile yapılabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de zirkonyum maddesi ile yapılandır.
Diş üzerinde en az törpüleme ile kaplama yapılan bir kaplama türüdür. Sağlam diş üzerinde ince bir tabaka halinde işlem gerektiren bu kaplama türü.
Diş için empress kaplaması, metal kullanımı tercih edilmeden dayanıklı hale getirilmiş seramik kullanımı ile sağlanır.
Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen, doğal bir diş gibi iş görebilen, çoğunlukla titanyumdan oluşan vidalardır.
20lik dişler genelde çene yapısına uyum sağlamamaları nedeniyle çoğu bireyde ağrı, apse oluşumu ve rahatsızlıklara yol açar.
Bu tür dişler çene kemiğinin içerisinde gömülü kalabildiği gibi, üzeri yumuşak doku ile kapalı bir şekilde olduğundan görülmeyen dişler de olabilir.
Apikal rezeksiyon, diş köküyle birlikte, dişin 1/3’lük bölümü de çıkarılır. Tüm dişlere apikal rezeksiyon uygulaması yapılmaktadır.
Bireyin sağlıklı olmasının yanı sıra estetik açıdan dan etkileyici bir diş, çene yapısına sahip olmasını sağlayan tedavi yöntemidir.
Dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli, organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile giderilmesi işlemidir.
Doğal bir görünüm sunar. Kompozit dolgu olarak da adlandırılan bu dolgu işleminde dolgu malzemesi hastanın diş rengine göre ayarlanıyor.
Bir diğer tanımıyla porselen kaplama, dişlerdeki deformasyon gibi sebeplerden doğan estetik bozuklukları gidermek adına yapılır.
Ağız içerisindeki diş kaybının önüne geçerek sağlık ve estetik anlamda katkı sağlayan diş dolgusu, çürümüş, kırılmış ya da çatlamış dişlere uygulanıyor.
Dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılır. Dişlerin şekil ve renklerini çok kısa sürede düzeltebilen en estetik tedavi şeklidir.
Ağızda biriken bakteri tabakası, yemekten sonra arTa kalan gıda parçaları ile bir araya gelerek dişleriN üzerinde yapışkan bir plak oluşturur.
Yaş almış bireylerde diş eti çekilmesi; çürük, diş hassasiyeti veya görüntü açısından bir sorun yaratmıyorsa genellikle tedavi önerilmemektedir.
Bakteri plağı denen dişe sıkıca tutunan, yapışkan saydam bir tabakadır. Tırnağınızla dişinizin üzerini kazıyarak plağı fark edebilirsiniz.
Diş eti büyümesi bazı vakalarda, kronik iltihaplı diş eti büyümeleri saplı veya yaygın bir tarzda tümöre benzer gelişmeler gösterebilirler.
Restoratif diş tedavisi; çürük ya da çürük dışı sebeplerden meydana gelen dişteki sert doku kayıplarının tamir ve tedavi edilmesidir.
İhtiyaç duyulan dişe uygulandıktan sonra led ışık kaynağı kullanılarak sert ve diş dokusuna benzer bir forma kavuşturulur.
Dişlerde ya da diş etlerinde oluşan bakteriyel bir
enfeksiyonun yarattığı irin birikintisidiR, diş eti ağrısı meydana gelmektedir
Bleaching diş mineleri üzerindeki, çeşitli sebeplerden dolayı oluşan renklenmeleri birkaç ton açmaya yarayan bir uygulamadır.
Kanal tedavilerinin ağrılı olduğu zannedilir fakat aslında kanal tedavileri basit bir dolgu işleminden daha fazla ağrı yaratmaz.
bebeklikten itibaren çocukların ağız-diş sağlığını ve gelişimini takip ve tedavi eden, ve koruyucu önlemleri de içine alan diş hekimliğidir.
Uyumsuz ve çapraşık dişlerin uyum ilişkilerini teşhis ve kontrol eden, bu durumu önlemeye çalışan ve tedavisini yapan diş hekimliği dalıdır.
Ağız, diş ve mukoza hastalıklarının tanısını yardımcı koyan, bu dokuların iyileştirilmesine yönelik en uygun tedavi planını hazırlar.
Günümüz diş hekimliği olanakları, inovatif teknoloji sayesinde hekim için kolaylık, hastalar için de konfor sağlamaktadır.
Hastalıklı veya hasar görmüş bir dişi çekmek yerine, dişin içinin daha fazla zarar görmesini önlemek için enfeksiyonu ve çürüğü temizler