implant Fiyatları Neden Sabit Değildir?
konya implant fiyatları; etki eden diğer bir önemli nokta da implant uygulandıktan hemen sonra aynı günde mi dişin takılacağı? yoksa 2-3 ay sonra mı İmplant üstüne yükleme yapılacağıdır. Konvansiyonel yöntemlerle implant yapıldıktan sonra 2-3 ay beklemek zorunda kalınıyorken, gelişen tekniklerle aynı günde implant ve dişi takmak mümkün olmaktadır. Hatta bir çok vakada artık dişin çekildiği gün implantın ve üzerine dişin tek bir anestezi ve operasyonla yapılmasını tercih etmekteyiz. Bu yeni tekniklerin vakalarda uygulanması durumunda teknik hazırlık sebebiyle maliyet olarak daha fazla olabilmektedir.
Ayrıca implant üstüne gelecek olan dişin estetik kalitesi ve dişin hazırlanması aşamasında kullanılan laboratuvar yöntemleri de farklı maliyetler oluşturabilmektedir. Tercih edilen klinikte verilen hizmet ve randevu sistemi , personel niteliği, klinikte kullanılan diğer sarf malzemelerinin de maliyet olarak verilecek hizmete yansıması doğal bir durumdur.
Hulasa, hastalarımıza genel tavsiyemiz implant fiyatları ile ilgili araştırma yaparken konusunda yetkin, yaptığı vakalar ve hasta ile olan iletişiminde güven veren iyi bir doktor bulmalarıdır. Çünkü, mesleğini aşk ile yapan bir doktor en iyi sonucu elde etmeyi kendine bir gaye olarak ortaya koyacaktır.
İmplant fiyatları Neye Göre Değişmektedir?
En ucuzunu almak isterseniz yanılırsınız çünkü bu implantlar çok uzun yıllar hatta ömür boyu kullanmanız gereken yapay dişlerdir. Öncelikle doktorunuzun çok iyi bir tecrübeye sahip olması ve sizin ağız içi durumunuz, kapanışlar, yaşınız, kemik yeterli olup olmaması, sinüslere olan yakınlık, şeker hastalığın olup olmaması, dişler arası mesafe uygunluk gibi birden çok kriterlere bakarak işlemlere başlanır.
Örneğin bazı implantlar çok özel kaplama yüzeyine sahip ve daha erken, daha hızlı iyileşme sürecine sahiptir. Fakat kemik kaybınız çok ise o zaman mutlaka sinüs lifting operasyonu yaparak bir süre kemikleşmeyi gözetmemiz gerekiyor. Diş implantları doğal dişlerin görünümünü, hissini ve işlevini sağlar. Titanyum vücut dokuları ile etkileşime girmediği ve kuvvetlere karşı dirençli bir materyal olduğu için implant malzemesi olarak tercih edilir. İmplantlar daha önceden kaybedilmiş dişlerin oluşturduğu boşluklara ya da ciddi bir enfeksiyon yoksa hemen çekim sonrası diş yuvasına yerleştirilebilir. İmplant uygulamasının asıl amacı, üzerine kullanılabilir dişler yapmaktır.
İmplantlar, sabit ya da hareketli protezler yapmak amacı ile kemiğin yeterli ve uygun olduğu durumlarda basit bir operasyonla çene kemiğine yerleştirilirler. Eğer kemik miktarı ve yoğunluğu istenilen seviyede değilse implant uygulamasından önce kemik oluşturmaya yönelik işlemler yapılması gerekebilir.
İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacıyla, çene içerisine yerleştirilen çoğunlukla vida şeklindeki yapay bir diş köküdür. Çene kemiği titanyumu vücudun bir parçası olarak algıladığından, implantlar çoğunlukla titanyumdan yapılmaktadır ve implantların yüksek doku uyumu nedeniyle başarı oranı oldukça yüksektir. Diş hekimliğinde çok yaygın kullanım alanı bulma nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabilir olmasıdır. Bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkanı yaratması; yaşadığımız yüzyılda implant içeren yöntemleri, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline getirmiştir. Genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı diş etleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireyler implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahiptir. Bazı durumlarda kemiğin miktarı implant yerleşimi için yeterli olmaz. Eğer kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler uygulanarak implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlanarak implantlar yerleştirilebilir.